Paardensport Vlaanderen

Uitslagen VLP'ers internationaal

09-03-2009 · · Galop.be en Lea Sterkens

Afgelopen weekend kwamen enkele VLP'ers aan de start op internationale wedstrijden. Een overzicht van hun resultaten in jumping en eventing...

Jumping

Op het CSI 3* in het Italiaanse Arezzo heeft Peter Postelmans (foto links) de beste Belgische prestatie neergezet. Met Top Gun behaalde hij de 9e plaats in de GP (1m50) op zondag. Postelmans reed een foutloze eerste ronde, maar kreeg daarna 16 strafpunten achter zijn naam. Afgelopen week zijn ook enkele CSI 2* verreden. In het Franse Strazeele haalde Rik Hemeryck met Cantho Z de 9e plaats in de GP, op de voet gevolgd door Frederik Cattebeke met Van Meerver's Sybalia. In Neeroeteren kwamen veel VLP'ers aan de start. In de GP zette Judy-Ann Melchior met Crown Z het beste resultaat voor BelgiĆ« neer met een derde plaats. De Oostenrijker Raskin won met Simon 4. Marjan Poukens werd vierde met Little Lady en Vincent Lambrecht pakte met Cashmira de zevende plaats.

Eventing

Karin Donckers, Lisa Sabbe en Joris Vanspringel hebben de laatste wedstrijd van hun Portugees drieluik afgewerkt. In de CCI 2* behaalde Karin Donckers met Maxwell Steele de 5e plaats. Na de cross stond Karin nog tweede maar door 8 strafpunten in de afsluitende jumping moest de Belgische combinatie genoegen nemen met de 5e plaats. Met Valentijn haalde Karin met een 8ste plaats haar tweede top 10-klassering. Joris Vanspringel behaalde met Limestone de 15e plek. Na een goede cross stond Joris op de 10e plaats maar kreeg in de jumping ook 8 strafpunten te verteren. In de CCI 3* kwam de Belgische deelname uitsluitend van Karin Donckers. Met Charizard won ze twee weken terug nog in Portugal en het zag er lang naar uit dat ze ook deze week hoog zou eindigen. Na de dressuur ging Karin aan de leiding en stond tweede na een foutloze cross. De jumping verliep echter allesbehalve voorspoedig. Met 3 tijdsfouten en 24 springfouten zakte Karin jammer genoeg terug naar de 13e positie.