Paardensport Vlaanderen

Jumping: De nieuwe Kampioenen van België jumping 2018

16-08-2018 · CM · Paardenfotograaf

Afgelopen week kreeg de paardensport heel wat aandacht dankzij het Belgisch Kampioenschap van de jonge paarden in Gesves. Naast het BK dressuur werd er tegelijk ook het BK jumping georganiseerd. Het was duidelijk dat de toekomstige generatie sportpaarden van hoog niveau zijn.

4-jarigen

41 combinaties wisten zich te plaatsen voor de finale na twee foutloze omlopen. 9 combinaties konden dan weer foutloos blijven in de 2 finalerondes. De 9 nieuwe Belgische Kampioenen van 2018 zijn de volgende: Virginie Thonon (Carlo du Piedroux Z), Jordy Oostvogels (Oviedo), Xavier Hanneton (On Fire V.V), Nick Verlies (Bajrang),  Audrey De Bock (Olympia van 't Keikelhof), Raf Mols (Olala MVE HC), Katrijn Van Hoecke (Jikke-H), Jan Lamberts (Opium van de Caloomeerchen), Laurie Leonard (O-Cicera 100n).

5-jarigen

In de finale van de 5-jarigen probeerden 58 finalisten zich voor de barrage te plaatsen. In een barrage met 18 ging de overwinning naar Geoffrey Geerts en mag hij zich Belgisch Kampioen noemen. Met Pandora Boy Z finishten zij in 38:60 seconden. Thierry Goffinet kwam in de buurt en werd vice-kampioen met Hurlevent DB in een tijd van 38:95 sec. Het brons was weggelegd voor Jordy Oostvogels en Noor C. Zij haalden de finish ook foutloos in 39:28 seconden.

6-jarigen

In een barrage met 17 wisten er 4 combinaties foutloos te blijven. Het goud ging ditmaal naar de jonge Stef Bossaerts. Met Mr. Jones wint hij in een tijd van 42:56 seconden. Bertrand Genin behaalde de zilveren medaille na een tijd van 42:80 seconden met Erle. Op het podium kregen zij het gezelschap van Guy Beyers. Hij finishte in 43:96 seconden met de BWP-hengst Mithras de Regor.

7-jarigen

Bij de 7-jarigen kon slechts 1 combinatie foutloos blijven over de 3 omlopen heen. Zo won Maxime Harmegnies dit Belgisch Kampioenschap voor jonge springpaarden met Chacco's Cherry PS. Het zilver was weggelegd voor Andres Vereecke en Castres van de Begijnakker Z. Dit duo eindigde de 3 omlopen met slechts 1 tijdsfout en moest dus tevreden zijn met de titel van vice-kampioen. Voor het brons streden een 11-tal deelnemers die eindigden met 4 strafpunten in een barrage. Uiteindelijk bleek Thierry Goffinet daarin de snelste te zijn met Clotilde de la Croix Z. Zijn barragetijd bedroeg 37:59 seconden.