Paardensport Vlaanderen

Paardensport Vlaanderen zal gesloten zijn op vrijdag 10 mei

Uitslagen VLP'ers internationaal

29-10-2008 · · Galop.be en Dirk Caremans

Afgelopen weekend kwamen heel wat VLP'ers aan de start op internationale wedstrijden. Een overzicht van hun resultaten in eventing en jumping...

Eventing

Van 24 tot 26 oktober reisden heel wat eventingruiters naar het Italiaanse Cameri voor de CIC 1*, CIC 2* of CIC 3*. Vorig jaar eiste Karin Donckers tijdens deze wedstrijd nog een van de hoofdrollen op, maar dit jaar slaagde er niemand in een top drie plaats te halen.

In de CIC 3* behaalde Lisa Sabbe het beste VLP- en Belgisch resultaat op de 18e plaats met Steelbrook. Ze reed een behoorlijke dressuurproef (9e plaats) en klom na een supercross op naar de 3e plaats. In de afsluitende jumping kreeg Lisa echter 10 strafpunten door 2 spring- en 2 tijdsfouten. Daardoor zakte ze in het eindklassement terug tot de 18e plaats. Vermeld dient wel te worden dat de scores allemaal heel dicht bij elkaar lagen en dit resultaat kan in de toekomst zeker beter.

A-kaderlid van het AA Talentenplan Vincent Martens was tweede VLP'er op de 24ste plaats met Lamicell Chumbawumba. Chumbawumba sloot in Italië zijn mooie wedstrijdcarrière af en deed dit in stijl. Na een mindere dressuuroefening (58ste) reed Vincent een foutloze cross en jumping, waardoor hij maar liefst 34 plaatsen klom in het eindklassement. Vincent Martens was blij met dit resultaat: “Het was Chumba's laatste wedstrijd en ik ben zeer tevreden dat hij dit op deze manier kan afsluiten. De cross en de jumping verliepen echt heel goed en dit is een mooi einde van zijn wedstrijdcarrière”. Chumbawumba wordt binnenkort door Karin Donckers aangeboden op de veiling ten voordele van SOS Kinderdorpen in China.

Vincent Martens had nog twee andere ijzers in het vuur. Met Wondus kreeg hij 1 weigering in de cross en haalde de combinatie 3 balken neer in de jumping. Toch behaalde hij een kwalificerend resultaat. The Boomer, het toppaard van Vincent, kreeg 57 strafpunten in de dressuur, waarmee Vincent best tevreden was. In de cross kwam de combinatie echter ten val. Zonder erg bleek achteraf, maar uit respect voor The Boomer heeft Vincent besloten om hem terug te trekken uit de wedstrijd.

Karin Donckers reed ook mee, onder andere met GQ (Prince of Rides). Met hem reed ze een foutloze cross maar kreeg een aantal tijdsfouten. In de jumping viel tot slot 1 balk, waardoor in het eindklassement de combinatie de 45ste plaats bezette. Met SS Jet maakte Karin in de cross een parcoursfout en werd nadien uitgesloten.

In de CIC 2* zorgde Karin met Maxwell Steele wel voor het beste VLP-resultaat op de 23ste positie. Na een goede dressuur (7e plaats - 54,10) liep de combinatie in de cross een weigering op en in de jumping kreeg Karin 3 strafpunten voor tijdsoverschrijding. Hierdoor zakte ze een aantal plaatsen naar de 23ste plek.

In de CIC 1* behaalde Eline Tack met Roxy het beste Belgische en VLP-resultaat met een mooie 12e plaats. Na de dressuur stond ze op de 15e plaats maar door een foutloze cross binnen tijd en een foutloze jumping met minieme tijdsoverschrijding steeg ze dus naar de 12e plaats in het eindklassement. Lisa Sabbe reed met Pacific een goede dressuur (10e plaats - 51,40) en een prima cross, maar kreeg in de afsluitende jumping een weigering en behoorlijk wat strafpunten voor tijdsoverschrijding. Hierdoor zakte de combinatie behoorlijk in het klassement naar de 69ste plaats. Lisa kwam nog in actie met Ringwood Golden Girl, net zoals Wim MAtthys met M@B Samoerai. Ze reden hun wedstrijd allebei uit, maar strandden op een respectievelijke 89ste en 90ste plaats.

Leuk om weten: De CIC 1* werd trouwens gewonnen door de Italiaan Stefano Brecciaroli met Apollo. Dit paard werd vroeger uitgebracht door Marc Rigouts.

Jumping

De German Classics (CSI 4*) in het Duitse Hannover kregen Belgisch kampioen 2008 Philippe Lejeune over de vloer. Met Vigo d'Arsouilles werd hij zondag 7e in de GP in twee fazen met 0 en 4 strafpunten in een  tijd van 35s32. Met twee andere paarden haalde hij op zaterdag ereplaatsen. Met Ulysse sprong hij naar de 5e plaats in de 1m50 en met Carlina was hij goed voor de 3e plaats in de 1m40-rubriek.

In het Franse Caen stond een CSI3* op het programma. In de GP in twee fazen behaalde Ludo Philippaerts met Cassini Jac de 6e plaats met 0 en 8 strafpunten en een tijd van 46s69. Vincent Lambrecht (foto links) volgde op de 8ste plaats met Cashmira (0 en 14 strafpunten). De winst ging naar de Canadese Olympisch kampioen Eric Lamaze-Hickstead. De gouden combinatie bleef tweemaal foutloos in een tijd van 38s07.

Op zaterdag behaalden Vincent Lambrecht-Cashmira nog de 5e plaats in de 1m50-proef. Christophe Vanderhasselt werd in dezelfde proef 8ste met Ultra Top vt Paradijs. Ludo Philippaerts plaatste zich zondag als 2e in de 1m45-proef met Top Gun.

Bij onze Noorderburen werd afgelopen weekend het jaarlijkse NIC Zuidlaren gehouden. Op vrijdag behaalde AA Talent van het Jaar 2007 Niels Bruynseels de 8e plaats met Bernardo vd Helle in de Rabobank Prijs (1m50). In de GP op zondag verbeterde Niels deze positie door de 4e plaats te behalen. Bernardo vd Helle bleef zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos en zijn tijd 36s57 was goed voor de 4e stek. Winst was er zowel op vrijdag als zaterdag voor Dominique Hendrickx-Avenir foto rechts). Deze combinatie schreef de 1m40-proef bij op hun palmares. Op vrijdag had Dominique al met Udamco II ten Doorn de 1m35-proef gewonnen ! In de GP was Dominique Hendrickx met AN Sidec 2e Belg en VLP'er na Niels Bruynseels op de 12e plaats (4 strafpunten).

Een aantal VLP'ers waren naar Ierland getrokken voor de Belfast Horse Show. En niet zonder succes. Op vrijdag behaalde A-kaderlid van het AA Talentenplan Pieter Devos-Primas de 7e plaats in de 1m45-proef. Op zaterdag behaalde Frederik Cattebeke een mooie 4e plaats met Cranville in de krachtproef en op zondag reed Dirk Demeersman (foto links) sterk. Met Buttercup vd Heffinck behaalde bij de 5e plaats in de 1m40-proef en met Tymoon Caloo Meerchen startte hij in de GP (2 ronden). Met twee maal 4 strafpunten en een tijd van 38s99 eindigde hij op de 7e plaats.

Op het CSI 3* in het Italiaanse San Lazzaro di Savena haalde Peter Postelmans Top Gun van stal in de 1m45-proef. Daarin werd de combinatie 7e. In de kwalificatie voor de GP behaalde A-kaderlid van het AA Talentenplan Jody Bosteels de 8ste plaats met Watch Me d'O. In de GP zelf was het Peter Postelmans die Top Gun naar de 5e plaats reed met 2 keer 4 strafpunten in een tijd van 42s18. Nog op zondag behaalde Postelmans de 5e plaats met Joyeux Ardent in de 1m45-proef.