Paardensport Vlaanderen

Resultaten VLP'ers internationaal

24-08-2009 · · Jaroslaw Kotowski

Het EK Para-equestrian, het BK Jumping Kapellen en daarnaast startten nog veel VLP'ers op internationale wedstrijden. Een overzicht met jumping en eventing...

Jumping

Op de Global Champions Tour (CSI*) van Valkenswaard heeft Jos Lansink een mooie 5e plaats gehaald met Valentina van 't Heike.  Valentina sprong foutloos, maar moest het in tijd afleggen tegen onder meer Edwina Alexander/Isovlas Itöt du Château, die won, en Meredith Michaels-Beerbaum/Shutterfly en Eric Lamaze/Hickstead. In de GCT ranking staat Lansink nu 12e. Patrick McEntee zakt naar de 3e plaats. Zaterdag deed Ludo Philippaerts goede zaken in de derby (1m50). Met Sam werd hij 10e.

Eventing

Op de wereldbekerfinale eventing heeft Karin Donckers (foto) nog net een top 10 plaats weten te bemachtigen. Met haar Olympiadepaard Gazelle de la Brasserie werd ze 10e. Voor Donckers werd het alvast een ongewone wedstrijd. Met Gazelle rijdt ze naar gewoonte een zeer sterke dressuurproef, maar dit keer stond ze na dit eerste onderdeel pas 17e. Door een foutloze cross binnen tijd en een foutloze jumping, waarbij ze 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding kreeg, wist ze zich toch naar boven te rijden in het klassement. Tweede Belg was Virginie Caulier/Kilo (LEWB) op plaats 12. Jarno Debusschere/Admiral von Schneider werd 20e. Lisa Sabbe/Steelbrook trok zich tijdens de wedstrijd terug.

In de CIC** stond Karin Donckers wel op het podium. Met Valentijn haalde ze de derde plaats. De tweede VLP'er Lisa Sabbe/Britt werd 15e. Volledige resultaten op http://www.worldcupstrzegom.pl.

Op de CIC** van het Nederlandse Helvoirt is VLP'er Joris Vanspringel 6e, op de voet gevolgd door Frederik Smet/United op plaats 7. Ook AA Talent Sarah Van Hasselt haalde de top 10 op de 8ste plaats met Boucheron.  In de CIC* werd Marc Rigouts mooi 2e met Carriem van Colen Z. AA Talent Vincent Martens/Wondus kwam met zijn 9e plaats nog de top 10 binnen.

Karin Donckers, Joris Vanspringel, Los Jansink en Ludo Philippaerts worden gesteund door Topsport Vlaanderen.