Paardensport Vlaanderen

Resultaten VLP'ers internationaal

17-08-2009 · · Dirk Caremans via KBRSF

Dit weekend was het vrij rustig voor de VLP-springruiters op internationale wedstrijden. De VLP-menners reden zich daarentegen in de kijker en ook in dressuur lieten ze van zich horen op het CDI Hansbeke...

Dressuur

Op het goed georganiseerde CDI3* van Hansbeke wist Dominique Rombouts op de openingsdag naar de 3e plaats te rijden in de Prix St-Georges. Met Space haalde ze 67,368%. Delphine Meiresonne/Wipsy vh Heihof (foto links) haalde ook een top 5 plaats met 66,895% en op de 7e plaats stond Claudia Fassaert/Donnerfee. Zij haalde 66,053%. Winnares van de Beker van België 2009 Sophie Van Lent-Baetens werd 8ste met 65,947%. Isabel Cool/Equitano sloot de top 10 af met65,474%.

Vicky Smits-Vanderhasselt (foto onder) zette in de Grand Prix een knappe prestatie neer. Met Daianira vd Helle klasseerde ze zich na toppers zoals Anky Van Grunsven/IPS Painted Black, Patrick Kittel/Scandic en Marlies Van Baalen/BMC Ojay DVB op de 4e plaats met 69,021%. Philippe Jorissen/Le Beau werd 11e met 66,213%. Belgisch kampioen Stefan Van Ingelgem/Withney vh Genthof moest met 65,957% genoegen nemen met plaats 13.

In de Intermédiare I won Delphine Meiresonne met Wipsy vh Heihof met 67,632 %. Hilde Van Rompaey was tweede Belgische en VLP'er op plaats 5 met Wide Love (65,526%). Zondag reed Sophie Van Lent-Baetens Rubens met 70.300 % naar een tweede plaats in de Intermédiaire Kür, Dominique Rombouts werd vierde met Space met 69,300 %. De andere Belgen Isabel Cool, Claudia Fassaert en Yoni De Souter klasseerden zich op plaatsen 6, 7 en 8.

In de GPSpecial ging de winst weer naar Anky Van Grunsven. Met IPS Painted Black was ze goed voor 73,958%. Vicky Smits en Daianira vd Helle waren ook nu de beste Belgische combinatie op een zevende plaats. Door enkele fouten bleef haar percentage steken op 65,625 %. Philippe Jorissen werd met Le Beau achtste met 64,167 % en Claudia Fassaert werd negende met Ostra met 62,542%. In de kür zondag was de winst voor de in België wonende Jeannette Haazen/Nartan met 73,150%. Stefan Van Ingelgem/Withney vh Genthof reed een knappe proef en werd 3e met 71,500%. Marlies Van Baalen/BMC Kigali werden zo heel nipt tweede met 71,550%. Ook Marc Peter Spahn reed een mooie kür met zijn jonge Friese hengst Fryso Huys Cas. Hij kreeg 64,600%, goed voor de 7e plek.

Stefan Van Ingelgem wordt gesteund door Topsport Vlaanderen.