Resultaten VLP'ers internationaal

20-07-2009 · · Paardenfotograaf.be

Veel VLP'ers in actie dit weekend ! Een overzicht van hun resultaten in jumping, dressuur en mennen...

Jumping

Op de CSIO 5* van Falsterbö (Zweden) werd de volgende manche van de Meydan FEI Nations cup gereden. Daarin kon het Belgische jumpingteam zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Ludo Philippaerts zorgde met Kassini Jac met 12 strafpunten voor het schrapresultaat. Niels Bruynseels met Aluna, Peter Postelmans met Top Gun en Jos Lansink met Spender S haalden allemaal 8 strafpunten zodat België op de negende plaats eindigde. Ierland won voor Zweden en Zwitserland. In de tussenstand staat België met 16.5 punten op de 8ste plaats. In de GP verging het de Belgen opmerkelijk beter. Zowel Jos Lansink als Peter Postelmans (foto) bereikten daarin de top 5. Jos Lansink/Cavalor Cumano was één van de drie combinaties die de twee omlopen foutloos sprongen in de Longines Falsterbö Grand Prix. In de barrage moest hij snelheidsduivel Pius Schwizer met de BWP'er Ulysse en Philipp Weishaupt met Souvenir laten voorgaan. Vooral de laatste is nog niet echt bekend maar de beide ruiters zijn wel nationaal kampioen in respectievelijk Zwitserland en Duitsland. Peter Postelmans bleef foutloos in de eerste omloop met Top Gun maar belandde met 4 strafpunten in de tweede omloop in de snelste tijd (van de vierpunters) op een mooie vijfde plaats.

Nog in Falsterbö haalde Ludo Philippaerts donderdag met Kassini Jac de 5e plaats in de GP-kwalificatie

Op de CSI 5* van San Patrigniano in Italië was Dirk Demeersman aan de slag. Met Cicero Z van Paemel pakte hij de 6e plaats in een 1m45-proef op zaterdag. Met Tymoon Caloo Meerchen haalde hij tevens een 4e plaats, ook in een 1m45-rubriek.

In La Coruna werd ook een CSI 4* gesprongen. AA Talent van 2008 Pieter Devos deed het daar niet onverdienstelijk. Met Jah Diamant reed hij op vrijdag naar de 5e plaats in een 1m45-proef en werd zaterdag 8ste.

In het Franse Royan zorgde Patrick Spits voor een topresultaat door de GP op zijn naam te schrijven. Met Red Star was hij in de barrage een van de twee foutloze combinaties en was sneller dan de Française Penelope Leprevost/Topinambour. Met Red Star was Patrick zaterdag al tweede geworden in een 1m45-proef. In dezelfde proef werd Gudrun Patteet/Monark Du Marronnet 8ste. Met Taxi haalde Gudrun ook een 8ste plaats in een 1m40-proef. Zaterdag sprong Rik Hemeryck/Quarco de Kerambars naar de 8ste plaats in een 1m50-proef. Patrick Spits eindigde in de derby (1m45) als 8ste met Butterfly vd Padenborre.

Dressuur

In de Prix St-Georges van het CDI3* van Pompadour haalde Tom Heylen (foto) de beste Belgische notering op de 6e plaats met 67,053%. Isabel Cool/Equitano en Yoni De Souter/Bonaire vd Mottelhoeve werden gedeeld 8ste (66,526%) en haalden zo ook een top tien plaats. In de Inter I kür haalde Isabel Cool een knappe 4e plaats met 69,900%. Met 68,800% werd Tom Heylen 6e. Yoni De Souter volgde op plaats 7 met 68,750%. Ook Sonia Arnoldi/Kilian kwalificeerde zich voor de kür, waarin ze 13e werd.

Ook de jeugd ging aan de slag in Pompadour. Twee ponycombinaties haalden de kür op muziek. Emilie Van Riet/Be my Boy eindigde op de 8ste plaats en Charlotte Van Den Eynden/White Dancer werd 11e. Ook bij de juniors raakten twee VLP'ers in de kür. Julie Van Olst/Ugrant eindigde op plaats 6 met 67,083%. Lawrence Breugelmans/Uniek eindigde als 11e.

Bij de 6-jarige paarden deden Julie Van Olst/No Problem en Bjorn Vileyn/Delano H het uitstekend. Julie won de Préliminaire met 81,600% en Bjorn werd tweede met 81,200%. In de finale waren de rollen omgekeerd en pakte Vileyn de winst voor Van Olst.

Op het CDI van Hartpury was ook een VLP-vertegenwoordiging. In de Saint-Georges haalde Kelly De Belder/Flambo de 5e plaats in de Inter I met 68,596%. In de kür werd ze tiende met 68,750%.

Mennen

Een groot aantal Belgen gingen naar het Franse Le Pin. In de  tweespan paarden met vijftien menners klasseerde Belgisch kampioen Freddy Van Vreckhem zich op de 11e plaats. Gert Schrijvers (foto) kon als tevreden man huiswaarts keren. Met zowel winst in de dressuur als de vaardigheid eindigde hij op de eerste plaats overall. Geert De Brauwer werd zevende. Bij het vierspan pony's toonde Jan Nijs ook zijn vorm. Ook hij won zijn wedstrijd. Mia Allo won de dressuur bij het vierspan pony's en eindigde uiteindelijk als derde. Bij het enkelspan paarden eindigde Mark Wentein als beste VLP'er op de 11e plaats