Paardensport Vlaanderen

Paardensport Vlaanderen zal gesloten zijn op vrijdag 10 mei

Belgen niet onverdienstelijk op WK jonge paarden

20-10-2008 · · Dirk Caremans

Het WK eventing voor jonge paarden in het Franse Lion d'Angers zit erop. Geen Belgen op het podium, maar toch kan de Belgische delegatie terugkijken op een mooie wedstrijd.

Bij de zesjarigen kwamen 3 VLP'ers aan de start: Karin Donckers-Valentijn, Sarah Van Hasselt-Coldplay en Kris Vervaecke-Crack Hansgrohe. Beste resultaat kwam van Karin Donckers, die met Valentijn de 16e plaats behaalde. Na een goede dressuuroefening reed Karin een optimaal crossparcours. Ze reed Valentijn vlot door het parcours binnen tijd. In de jumping liet het minder vlot. De combinatie kreeg 3 springdfouten en 1 extra strafpunt voor tijdsoverschrijding. Daardoor zakte Karin enkele plaatsen in de ranking naar de 16e plaats. A-kaderlid van het AA Talententeam Sarah Van Hasselt reed een goede cross en nam vlot alle hindernissen. Zij kreeg echter een aantal strafpunten voor tijdsoverschrijding. Hierdoor steeg ze van de 31ste naar de 26ste plaats. In de jumping bleef Coldplay foutloos en binnen de tijd. Hierdoor eindigde voor Sarah het WK op de 22ste plaats. Na de dressuur heeft ze dus een goede inhaalrace gedaan. Voor Kris Vervaecke en Crack Hansgrohe was het WK sneller afgelopen dan verwacht. De Belgisch kampioen bij de zesjarige paarden kreeg in de cross eerst een weigering en werd iets later jammer genoeg uitgesloten door een val. Goud en zilver op het WK waren voor Groot-Brittanië. William Fox-Pitt won met Oslo voor Pippa Funnell-Billy Landretti. De Duitse Kai Ruder-Saaten-Unions Charlie Weld werden derde.

Bij de zevenjarigen maakte LEWB'er Lara De Liedekerke een goede beurt. Ze reed met Rêve d'Eté de Mirland een goede dressuuroefening en ze hield deze vorm aan. De cross country verliep heel vlot binnen de tijd. In de afsluitende jumping kreeg de combinatie echter twee springfouten waardoor Lara enkele plaatsen zakte in het klassement. Toch stond ze in het eindklassement nog op een mooie 10e plaats.