Paardensport Vlaanderen

Dit was dag 4!

29-12-2015 · Femke Brosens · VLP

Ook vandaag kregen we echte topsport voorgeschoteld in de Nekkerhal. De menners kwamen voor het eerst in actie, zij reden hun Warm Up. Dat mennen spannend kon zijn wisten we natuurlijk al, maar dat werd vanmiddag nogmaals bewezen op de A-piste. Koos de Ronde (NED) won de Warm Up voor Ijsbrand Chardon (NED) en Boyd Exell (AUS). Glenn Geerts leverde de beste Belgische prestatie en werd vierde. Morgenavond omstreeks 22u00 rijden zij hun WB-wedstrijd. Klik hier voor de volledige uitslag.

De dames namen later in de namiddag de teugels in handen en gingen de strijd aan voor de titel 'Queen van Mechelen'. Hoe dit afliep lees je hier

Eerder deze avond lieten we je ook al weten dat Olivier Philippaerts de CSIW5* GP Topsport Vlaanderen won, je leest er hier alles over.

Afsluiten op de A-piste deden we vandaag met de Mobistar SIX BARS. Een afvalrace die start op hoogte van 1m70. In totaal verschenen 19 combinaties aan de start, na de eerste ronde moesten er drie afhaken. Uiteindelijk waren ze nog met vier in een barrage die stond op 2m00. Slechts één combinatie bleef foutloos en dat was Jur Vrieling (NED) met de 9-jarige BWP hengst VDL Glasgow v. Merelsnest (v. Nabab de Reve). Hij won de Mobistar SIX BARS en de bijhorende 3.750 euro. Luca Maria Moneta (Neptune Brecourt) en Max Kuhner (Coeur de Lion) deelden de 2e plaats.
Leopold van Asten eindigde op de 4e plaats met VDL Groep Zidane. Jos Verlooy en Caracas zagen we terug op de vijfde plaats, hij leverde de beste Belgische prestatie af.

Ook op de B-piste was het vandaag spanend, daar werd namelijk het VLP Interprovinciaal Vlaams Kampioenschap gereden. Je leest er hier alles over.