Paardensport Vlaanderen

Dressuur: Devroe 9e in GP WB-finale

29-04-2011 · BG via KBRSF · Paardenfotograaf.be

Zeventien ruiters uit 10 verschillende landen reden donderdagavond de Grand Prix, de kwalificatieproef voor de Grand Prix Freestyle die zaterdagavond op het programma staat. De enige Belg in het gezelschap, Jeroen Devroe deed het prima. Met zijn elfjarige BWP ruin Apollo van het Vijverhof (v. Welt Hit x Ritmeister) reed de Belgisch kampioen een correcte proef wat hem 68,480 % opleverde en dat was goed voor een negende plaats.

De vijftien beste combinaties komen zaterdagavond in de ring voor finale proef. Iedereen start terug met een blanco score zodat alles nog mogelijk is. Het ziet er echter naar uit dat Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival, de winnaars van de Grand Prix met 80,957 % op een makkelijke zege afstevenen. Voor de podiumplaatsen zou het wel eens spannend kunnen worden want vanaf de tweede plaats lagen de percenten heel kort bij mekaar. De Deense Nathalie zu Sayn-Wittgenstein werd tweede met Digby met 76,884 % en de Duitse Ulla Salzgeber reed Herzruf's Erbe met 76,216 % naar een derde plaats.