Paardensport Vlaanderen

Dressuur: Spanning op de finale Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy en J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy 2013

24-09-2013 · AK · Hippollywood

Zaterdag 21 september 2013 werd de finale van de Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy en de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy verreden in het Woutershof in Hasselt. Hier streden de jeugdige ruiters binnen hun niveau om de titel. Alle ruiters reden in de voormiddag hun proef op handicapniveau, de ruiters van het niveau 0 reden de E5. In de namiddag stelden alle ruiters van het niveau 1, 2 en 3 hun kür op muziek voor, de ruiters van het niveau 0, reden de E7. Voor sommige ruiters bracht dit wel wat zenuwen met zich mee, maar de sfeer zat goed en ook sportief was dit een wedstrijd van topniveau.

Er stond uiteraard ook veel op het spel: bekers, medailles en erelinten en ook vele naturaprijzen. Natuurlijk blijft het streefdoel altijd het goud met als hoofdprijs voor iedere winnaar een stage bij Academy Bartels.

Niveau 0

Op het niveau 0 van de Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy was Tahnee Meyssen met Matcho D van Prinsenhof’s de sterkste in de E5 met 67,700%. In de E7 behaalde ze een 3e plaats, maar opgeteld met de 40 punten die ze in de loop van de selectiewedstrijden had behaald bleef zij de sterkste op dit niveau. Lauranne Lammens eindigde met Mandor van de Groenheuvel op de 2e plaats en het brons was weggelegd voor Lien Van Orshaegen met Jelke.

Caro Van der Paal behaalde goud met Furst Tategoi op niveau 0 van de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy. Zij behaalde in de E5 69,762%. Haar E7 was goed voor een percentage van 68,333%. Met 1 punt minder dan Caro eindigde Felien Reniers met Igor van de Frissehoek mooi op een 2e plaats. De enige mannelijke ruiter in deze finale, Jorick Lemmens met Don Macho, vervolledigde het podium met een 3e plaats.

Niveau 1

Laura Luyten met Jerome van de Vondelhoeve en Yasmien Dierckx met Kronio van de Delthoeve stonden op een gedeelde eerste plaats bij aanvang van de finale van de Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy in niveau 1. Met winst in de A6 (67,380%) en de kür (71,620%) eindigt Laura Luyten op een verdiende eerste plaats. Yasmien pakt het zilver en Arranka Adriaenssens eindigt met Ald Feart’s Bobby op de 3e plaats.

Felien Reniers mag bij de prijsuitreiking op niveau 1 van de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy wederom het podium beklimmen, maar deze keer staat zij op het hoogste schavot met Deak. Zij behaalde 68,968% in de A6 en 70,433% in de kür. Charlotte Richmond stond bij aanvang van de finale op een gedeelde eerste plaats met Felien. Zij pakt met Hermes de zilveren medaille. Celine Sion met Rose Garden en Mieke Theys met Faust LVP Z eindigen met 59 punten samen op een 3e plaats. Hoewel Mieke het beter deed in de kür besloot zij sportief haar geluk te delen met Celine. Zij staan samen op het podium en delen de prijzen.

Niveau 2

Op het niveau 2 van de Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy wint Tess Wouters met Hendi’s Bolero (L6 65,860% - kür 69,080%). Julia Van Zwol die met Concierge ex-aequo stond met Tess, pakt knap de 2e plaats met 65,400% in de L6 en 66,600% in de kür. Het brons is op dit niveau weggelegd voor Jozefien Van De Velde met Bo. Zij werd derde in de L6 met 65,250% en tweede in de kür met 67,230%.

Charlotte De Causmaecker met Why Not M wist zich knap naar een eerste plaats te rijden op het niveau 2 van de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy. Ze behaalde 67,980% in de L6 en 69,031% in de kür. Diete Vos won zilver met Beau. Zij eindigde tweede in de L6 met 66,616% en won de kür met 69,345%. Nisa Kempeneers pakte de derde plaats met Dario.

Niveau 3

Op het hoogste provinciale niveau, niveau 3, beloofde het eveneens spannend te worden: Ann-Sophie Goethals met Hoppenhof’s Ronald en Charlotte Bertels met Dark Champagne van het Lisperhof deelden een eerste plaats in de tussenranking. Charlotte won zowel de MP3 als de kür en behaalde zo het goud. Ann-Sophie pakte het zilver en Amber Geens reed met haar Hirochi naar een derde plaats.

Lies Schryvers mag voor de 3e keer op rij mee naar de eindstage. Zij reed zich met Alure Utopia naar een eerste plaats in de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy. Celien Hemelaer pakte met Ariane’s Floretto na een blessure knap de 2e plaats en Evelien Peeters kwam als 3e op het podium te staan met Viper V.

Prijzen

Zoals iedere wedstrijd binnen de trophy’s zijn niet alle prijzen weggelegd voor de podiumplaatsen. Bij de pony’s werd een frontriem verloot. Deze werd geschonken door Sandra Haamel. Charlotte Bertels mocht deze nog aan haar prijzenpakket toevoegen.
In de Paardendressuur Trophy won Stefany Dieltjens een paardenmassage, geschonken door Natascha Van Eijck en Felien Reniers won de fotoreportage geschonken door Hippollywood.

Een woord van dank ...

Een lange, maar vooral heel mooie dag met veel spanning, plezier en sportiviteit werd hierbij afgesloten.
Wij willen de projectsponsors van het Paardendressuurproject J2L Dressage Horses: Gerlinde Lauwers en Stefaan Luyten en voor de Ponydressuur Pikeur-Eskadron: Brokxsport, Maarten Brokx bedanken om beide projecten ook in 2013 mogelijk te maken!

Ook onze niveau- en proefsponsors: Brabo Technics, Leovet, Königs, Roeckl, C&D Horses & Music, Picobello Liftservice en bierhandel De Wilde dragen hun steentje bij.

De mooie naturaprijzen werden op alle wedstrijden van de Trophy’s geschonken door: Jan van Broeckhoven – Hippollywood, Sibyl De Jagher – Wow Saddles & Equilotus, Natascha Van Eijck – Passend Bit & Paardensymmetrie en Sandra Haamel. Ook hun inzet en bijdrage maakt de organisatie van de Trophy’s compleet.

Alle wedstrijden werden georganiseerd onder het toeziend oog van de werkgroep pony’s paarden, maar alle provinciales: KR, WVUR, HROV, HGVBB en VOR maakten de organisatie van de wedstrijden mogelijk. Ook zij verdienen een woord van dank.

Zonder ruiters is er natuurlijk geen wedstrijd, dus ook aan alle ruiters die deelnamen aan de Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy en de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy van harte bedankt en hopelijk tot op de editie 2014!

Zeg de Trophy van 2013 nog niet helemaal vaarwel, want alle ruiters met een podiumplaats zullen uitgenodigd worden voor een selectiedag waar het nieuwe demoteam zal worden samengesteld en natuurlijk staan er nog enkele andere activiteiten op de planning, dus hou zeker de kalender in de gaten!

Alle resultaten van de finale van de Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy vind je via equibel De eindranking van de Ponydressuur Trophy kan je terugvinden via deze link.
De resultaten van de finale van de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy vind je terug via equibel. De eindranking van de Paardendressuur Trophy vind je hier.

Meer foto’s van de finale van de J2L Dressage Horses Paardendressuur Trophy en de Pikeur-Eskadron Ponydressuur Trophy kan je terugvinden via: Hippollywood.com.