Paardensport Vlaanderen

Dressuur:spannende strijd binnen finale Youngsters Cup

22-08-2016 · AK · Peter Prevot

Zondag werd in La Chevalerie in Sint-Genesius-Rode de finale van de VLP-Youngsters Cup verreden.
De inzet was alvast groot: voor de winnaars bij de paarden een ticket voor de superfinale op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen en een stage bij Coby Van Baalen. Ook de overwinnende ponyruiters mogen op stage bij Stal Van Baalen. Bij de pony's krijgen alle combinaties op het podium nog eens de kans om het tegen elkaar op te nemen in de superfinale op Flanders Horse Expo.
Simon Missiaen was ter plaatse aanwezig om zijn prijs aan zilver en brons van de podia te overhandigen: een les bij Simon Stables.
Voor de podiumplaatsen werden nog tal van naturaprijzen voorzien door Co-sponsor Ruitersport Maddelin, Hippo Revue en den VLP-dressuurcommissie.
Omdat het niet altijd de overwinnaars moeten zijn die met de prijzen aan de haal moeten gaan, werd voor iedere deelnemer al een aandenken voorzien: een stalplaat, een pin en een aandenken geschonken door ADS.

In niveau 0 pony's en paarden waren het de proeven E5 en E7 waarin de ruiters nog extra punten konden behalen.
Het was uiteindelijk Lani Elsen die met haar pony Ostara's Saffier het goud wist te bemachtigen.
Zoe Niessen en BS-Technics Melantho's Dilano werden 2e en Sarah Dons en Halendro behaalden het bronzen eremetaal. Alexander Goovaerts (Timi Turbo) en Florentien De Strooper werden 4e en 5e.

Podium niveau 0 - pony's                                                     Podium niveau 0 - paarden

Bij de paarden in niveau waren Sophie Genné en Good Hope SDS in topvorm. Zij behaalden zowel in de E5 als in de E7 de overwinning. Daardoor wonnen zij met het maximum van de punten in de ranking, 100! Jana Peetroons en Jan van het Heirhof sleepten het zilver in de wacht en Arranka Adriaensen en Devereux werden 3e. Laure Huygens (Gizmo) en Carolien De Wolf (Intense) werden respectievelijk 4e en 5e.

Na de middag werden de küren voor niveau 1, 2 en 3 verreden.
Sophie Vanormelingen en Scampolo werden na een technisch probleem met de CD toch nog knap winnaar in de pony's niveau 1. Maud Adriaensen kwam met haar pony Constanze zonder verwachtingen naar deze wedstrijd, maar wonnen zowel de A6 en de A-kür. Zij sleepten op die manier zilver in de wacht. Noa Joosen en Falco reden zich naar een 3e plaats.
Amber Geens rijdt al voor het 2e jaar op rij haar Extravagante van de kempenhoeve naar de eerste plaats. De combinatie won vorig jaar ook al de Youngsters Cup, maar dan op niveau 0. De Limburgse amazone Kirsten Prevot reed Excalibur naar de 2e plaats. De 3e plaats was voor Chloé Algoet en Arno.

Podium niveau 1 - pony's                                                       Podium niveau 1 - paarden

In een het niveau 2 bij de pony's hadden Britt Gellens en April genoeg aan een 2e plaats in de L6 en de L-kür om de winst op hun naam te schrijven. Bette Leys en Asterix werden met 1 punt verschil met Britt knap 2e. Ook om de 3e plaats werd nog gestreden, Dorien Desaer behaalde in punten een ex-aequo met Alexander Goovaerts, maar was sterker in de kür. Zo klommen  zij en Prima Donna op van de 6e naar de 3e plaats.
Yannick Lambrichts reed Ishar naar een eerste plaats in het niveau 2 van de paarden. De Antwerpse Sara Van Gool en Hillbily klommen op naar een 2e plaats in het eindklassement. Joni Coppens wist zich als enige mannelijke ruiter in dit niveau knap te bewijzen en werd met Well Done II 3e.

Niveau 3 werd enkel georganiseerd bij de paarden en ook hiervoor was jammer genoeg maar 1 ruiter die de criteria behaalde om te mogen starten in finale. Amber Janssens en Vanto zijn op die manier zeker van een plaatsje in de Superfinale op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen.

Wij bedanken de Co-sponsor van dit project, Ruitersport Maddelin voor haar bijdrage aan de Youngsters Cup van 2016. Dankzij haar werden de ruiters overladen met mooie prijzen.
We bedanken ook de sponsors uit sympathie: Annick De Spiegeleer, ADS Equian Consulting and Teaching en ruitersportmagazine Hippo Revue.
Ook HGVBB verdient een vermelding voor de organisatie van de finale, Peter Prevot voor de mooie foto's.