Paardensport Vlaanderen

Endurance: Saskia Simpelaar wint 80km CEN Stekene

16-06-2013 · VLP-endurancecommissie · VLP-endurancecommissie

De Waasland endurance 2013 kende met 114 deelnemers weer een mooie opkomst. De Ruiterhoeve in Stekene ontving op zondag 9 juni ll. voor de derde opeenvolgende keer enduranceruiters voor deze Oost-Vlaamse wedstrijd georganiseerd door enduranceclub VLAR.

De initiatiereeks 20km kon op veel interesse rekenen met 52 ingeschreven combinaties. Deze reeks werd gewonnen door Jolé Barbé met Nada. In de 30km stond Peter Vandenbroucke bovenaan op het podium met de Arabische merrie Zafira AC. De 40km kende een VLP-recordopkomst in deze reeks met niet minder dan 33 deelnemers. Deze reeks werd uiteindelijk gewonnen door de Nederlandse Sandra Beullens met Habeebah. In de 60km wedstrijd schreven 11 ruiters zich in. Hier ging het goud naar de LEWB-amazone Therese Pollet met Mazivan Du Flambeau. In de hoogste reeks, d.i. 80km, waren er minder deelnemers dan vorig jaar maar lag de snelheid door het vlakke parcours weer hoog. Saskia Simpelaar bepaalde met haar Arabische ruin tijdens het grootste deel van de wedstrijd het tempo en was tijdens de laatste lus enkel nog in gezelschap van een LEWB-amazone. Deze laatste 20km werd in minder dan een uur afgelegd waarna Saskia een geslaagde eindkeuring onderging en hierdoor de eerste plaats binnenhaalde. De LEWB-combinatie werd tijdens het voordraven afgekeurd zodat de tweede plaats naar David Permentier met Edlera ging en Annie Vyt met haar hengst Slawoj op nummer drie volgde. De ‘best condition’ award werd door het veterinair comité unaniem toegekend aan N.D.S Marcan, het paard van de winnende combinatie. Het 80km podium was hierdoor volledig door VLP-combinaties gedomineerd.

De volgende VLP CEN vindt plaats in Lille op zondag 14 juli. Deze wedstrijd dient eveneens als VLP-kampioenschap en wordt georganiseerd door de Lille Riders.

Edlera van David Permentier (80km) wordt door hun groomteam afgekoeld voor de finale en beslissende keuring.