Paardensport Vlaanderen

Endurance: Vlaams kampioenschap te Peer als kick-off voor organisator Zadel Op!

30-09-2021 · MDS via JD · JD

Zondag 19 september ging het Vlaams kampioenschap endurance 2021 door te Peer. De nieuwe organisator ‘Zadel Op’, geleid door Werner Bruyninckx, kreeg het vertrouwen van de endurancecommissie om bij hun eerste nationale wedstrijd tevens het kampioenschap Paardensport Vlaanderen te huisvesten. De wedstrijdsite lag op het prachtige domein van de Breugelhoeve terwijl het parcours een lus van 20 en van 30km door de bosrijke omgeving bood.

Vooral de opkomst in de 80km reeks was stevig met 22 inschrijvingen. De eerste plaats en tevens de kampioenstitel ging naar Freddy Meurrens met Nibbles KH (Trakehner/Arabier). Het podium werd vervolledigd met Emmeline Warin met Quorem en Gery Soons met Indy. De Equistro best condition ging naar Nibbles KH waardoor deze combinatie drie titels in één reeks bijeen harkte.

In de 60km reeks waren er 15 combinaties waar de jonge amazone Dienke Janssen met Ak El Albar met zowel de eerste plaats als de kampioenstitel ging lopen.  Voor het kampioenschap ging de tweede plaats naar Margaux Vermosen en derde werd Annie Vijt met Lugano.

De opkomst in de 40km bedroeg 12 combinaties waar Olga Lambert met Limra Du Bois dl Hutte met het goud ging lopen. In de 30km reeks werd Anne Von Zukowski met Prezaj F eerste maar deze reeks had geen Vlaamse deelnemers en bijgevolg geen Vlaams kampioen.

De wedstrijd te Peer was voor de vereniging Zadel Op een schot in de roos en werd door de deelnemers en officials positief en als verrijkend ervaren. Een dikke proficiat aan het organisatiecomité en hun talrijke medewerkers !

Nu het seizoen naar zijn einde loopt, wordt het aftellen naar de CEN Houthalen-Helchteren die eveneens op een nieuwe locatie doorgaat. Inschrijven is reeds mogelijk via Equibel.