Paardensport Vlaanderen

Evelien Quintelier schittert in finales Gouden Laars

02-10-2006 ·

Zondagmorgen werd tijdens de Audi Equestrian Masters de piste voor de jeugd gereserveerd... Evelien Quintelier, onze huidige Belgische amazonekampioene, was met haar paard Pimpernel reeds een van de aanvoerders van het tussenklassement in de categorie 1m20. In de finale die meetelt voor dubbele punten toonde ze die plaats meer dan waard te zijn. Ze deed het dubbel foutloos en finishte maar liefst drie seconden sneller dan Laurens Meynaerts met Une Melodie die op de 2e plaats belande. Eveneens foutloos en goed voor een 3e plaats was Sophie Woitrin met Hop la de St Gatien. Damien Haelterman met Florence de Laubry en Hanne Mertens met Watamin stonden evenals Quintelier aan kop na de kwalificaties en werden door een vierde en een vijfde plaats in de finale tweede en derde in het eindklassement.

Ook in de 1.30m-proef demonstreerde Evelien Quintelier haar supervorm nu met Quintena S Girl Deux, een 13-jarige Jus de Pommes dochter die ze sinds een 3-tal jaren onder het zadel heeft. Ze hield ook in dit parcours het hoofd koel en deed het opnieuw dubbel foutloos met bijna 3 seconden voorsprong op nummer twee Judith Lahousse met Uquador. Slechts 2 combinaties slaagden erin het pittige parcours dubbel foutloos af te leggen. Judith Lahousse eindigde met Uquador op de 2e plaats en Capucine Ovaere maakte met First Samuel het podium compleet. Opnieuw dus Evelien Quintelier die zondag 4 bekers won, twee voor de finaleproeven en 2 voor het eindklassement. Daarenboven kreeg ze een zadel van het merk ‘Pessoa'. Jens Nijs werd vierde in de finale en kon zo zijn tweede plaats in het eindklassement vastleggen. Minder geluk had Jens Van Der Steichel met Risque Tout van Orti die aan de leiding stond na de kwalificaties, maar met één fout in de finale moest hij zich tevreden stellen met een 3e plaats in het eindklassement.