Paardensport Vlaanderen

Eventing: Resultaten internationaal 23/06-27/06

27-06-2011 · SC

Dit weekend vond een internationale CCI 1*, CIC 2* en het BK zevenjarige paarden plaats te Arville.

De wedstrijd ging door op het prachtige domein van familie de Liedekerke.
Uiteraard kwamen heel wat Belgische ruiters aan de start.
Het parcours dat gebouwd werd door de Willis Brothers (parcoursbouwers Badminton) was heel selectief en technisch en dat was duidelijk te zien in de resultaten.
De hoge moeilijkheidsgraad van het crossparcours zorgde ervoor dat de cross doorslaggevend was in de wedstrijd.

In de CIC 2* ging de eerste plaats naar Karim Florent Laghouagh met Neros de Faubourg.  Karim is reeds vele jaren een vast waarde in het Franse team en was vol lof over de wedstrijd en de organisatie. De tweede plaats ging naar Renske Kroeze met Sunny Girl, de derde plaats werd bezet door Cyril Gavrilovic met Charode de Xhoris.
Volgende VLP ruiters werden eveneens geklasseerd:
- 9e : Tom Van Den Broeck – Word For Word
- 11e: Marc Rigouts – Ulano de Slozen
- 12e: Kristof De Schutter – Amarillis
- 15e: Sven Grouwels – Vennoot van de Melle
- 20e: Brecht Vandendriessche – Ready To Go

In de CCI 1* heeft Pia Münker met Louis M haar eerste plaats na dressuur niet meer afgestaan. De tweede plaats ging naar Yvonne Booten met Coriando’s Camilla. De derde plaats ging naar VLP-talent Vincent Martens met Isle Galente.

- 21e: Lisa Sabbe – C Metals Dunja van Loo

Het podium van het BK jonge paarden werd volledig bezet door VLP-ruiters.
De overwinning van het BK 7 jarige paarden ging naar Marc Rigouts met Ulano de Slozen. In 2010 werd hij eveneens in Arville Belgisch kampioen met Ulano de Slozen tijdens het BK van de 6 jarige paarden.
Zilver ging naar ging naar Rob Everaert met Etamoro van de Zelm, de bronzen medaille was voor Tom Van Den Broeck met F F Welldone.

Dit weekend kwamen ook enkele VLP ruiters aan de start in het Poolse Strzegom.
In de CCI*** behaalde Karin Donckers met Maxwell Steele een tiende plaats, Kris Vervaecke behaalde met Victor Van Steenkerke een 25ste plaats.
In de CCI** werd Karin Donckers 14e met Eloubet en 22ste met Rhomale. VLP-talent Tine Magnus behaalde een 23ste plaats.
In de CIC** behaalde Karin Donckers eveneens een 11e plaats met Exterbia van’t Verahof.