Paardensport Vlaanderen

Eventing: Vlaamse Kampioenen in Brugge

31-08-2023 · · Emy Daelemans

Tijdens de wedstrijd in Brugge tussen de wijnranken werd het Vlaams Kampioenschap 90 verreden.

Over een mooi parcours werd het spannend tot het einde!

Na dressuur ging Fien Bothuyne aan de haal met de eerste plaats. Dit gevolgd door een ex aequo tweede plaats, waarbij Caro Van Cauteren en Sofie Roels een score haalden van 29.2 strafpunten.

Na een foutloze jumping kwam Caro Van Cauteren aan de leiding. In de cross maakten de dames het nog heel spannend en werd er gestreden tot aan de finish. Hierbij trok Caro aan het langste eind en won ze het Vlaams Kampioenschap.

In de reeks van de paarden kregen we 3 amazones op het podium!

1. Caro Van Cauteren
  2. Sofie Roels
  3. Florence Bekaert

Volledige klassement

Bij de pony's was het een spannende strijd! Leonie Quataert stond aan de leiding na dressu

ur en springen maar kreeg een weigering in de cross.
Daardoor kon Milan zijn tweede plek na dressuur en springen verbeteren tijdens de cross. Hij reed een foutloze cross met wat tijdstrafpunten waardoor hij naar het hoogste schavot van het podium klom en zich mocht kronen tot Vlaams Kampioen Pony's 90.