Paardensport Vlaanderen

Eventing: Zilver en brons voor VLP'ers tijdens Beker van België (L) powered by Cavalor in Tongeren

29-05-2018 · CM · Cavalor

Afgelopen weekend vond tijdens CNC Tongeren de Beker van België (niveau L) powered by Cavalor plaats. Enkel de beste 50 ruiters en amazones van de L-reeks van het seizoen 2018 mochten deelnemen aan dit kampioenschap. Het beloofde dus een spannende strijd te worden. De Beker van België werd een prachtige wedstrijd met een selectief crossparcours.

De overwinning ging naar Laura Redele met het paard Cheers 12. Na het eerste onderdeel (dressuur) stond zij bovenaan de ranking maar door 4 strafpunten tijdens het jumpingonderdeel zakte ze naar de 4de plaats. Dankzij een foutloze omloop binnen de tijd in de cross mocht zij toch de gouden medaille in ontvangst nemen.

VLP-amazone Alice Ryckewaert zagen we aan het werk met Cousco Z. Na haar dressuurproef stond zij op de 2de plaats en ze steeg zelfs naar de 1ste plaats dankzij een foutloos parcours in het jumpingonderdeel. Spijtig genoeg reed ze 2 seconden te snel in de cross waardoor ze tevreden moest zijn met het zilver

En ook het brons ging naar een VLP-amazone! Sofie Van Den Broecke en Jieke stonden na dressuur slechts op de 11de plaats maar dankzij een foutloos jumpingparcours en cross stegen zij in het klassement en zo kwamen ze zelfs de top 3 binnen.

Klik hier voor alle resultaten van CNC Tongeren.