Paardensport Vlaanderen

Eventing: cross country-tijd in Tryon

15-09-2018 · SB

De World Equestrian Games gaan met rasse schreden vooruit en vandaag kwamen onze eventingruiters reeds aan de start in het cross-onderdeel.

Joris Vanspringel kwam als eerste van de Belgen aan de bak met Imperial Van De Holtakkers (Quidam de Revel x Argentinus). De combinatie kwam met een tijdverschil van 1 min 18 (gelijk aan 31.20 strafpunten) over de streep, wat hun totaal aantal strafpunten op 63.80 brengt. Dit brengt het duo op een 57e plaats in het voorlopige klassement.

Als tweede Belg mocht Lara De Liedekerke - Meier onze driekleur verdedigen! Met haar eigen gefokte Alpaga D'Arville (Wunder Boy van de Zuuthoeve x Sharmaraan xx) wisten ze de cross tot een goed einde te brengen in een tijd van 10:11 min, slechts 11 sec buiten tijd, wat hen 4.40 strafpunten oplevert. Zo komt Lara op een voorlopige 33e plaats met een totaal van 40.20 strafpunten.

Last but not least mochten Karin Donckers en Flecha van het Verahof (Vigo D'Arsouilles x South Gale xx) de uitdaging aan. Ze reden de finish voorbij met slechts 20 extra seconden, in een tijd van 10:20. Het legendarische duo strandt op een voorlopige 26e plaats met 35.60 strafpunten.

Het voorlopige klassement kan u HIER terugvinden. Het laatste onderdeel van de wedstrijd, de jumping, werd omwille van de slechte weersomstandigheden uitgesteld naar maandag aanstaande.

We duimen met al onze vingers en tenen voor een goed verder verloop van deze wedstrijd en hopen het allerbeste voor onze 3 Belgen!