Paardensport Vlaanderen

Jos Lansink derde in de GP van Spruce Meadows

10-09-2007 · · Galop.be

In Spruce Meadows (Canada) is Jos Lansink zondag derde geworden in de Grote Prijs. Met 1 000 000 dollar of omgerekend naar euro's 695 000 euro prijzengeld de hoogst gedoteerde Grote Prijs van het jaar.

Na de eerste omloop bleven 12 ruiters zonder fouten waaronder onze landgenoot. In de tweede ronde had hij met Al Kaheel Cavalor Cumano één pechfout. De uiteindelijk derde plaats was toch nog goed voor 69 530 euro.

Winnaar werd Eric Lamaze/Hickstead uit Canada en tweede werd Hubert Bourdy met Toulon. Deze hengst van Heartbreaker won in eigen land de klassieke cyclus voor vier en vijfjarige paarden, won de Vlaamse cyclus bij de zevenjarige paarden en het Open Vlaams kampioenschap en is nog steeds voor de helft in het bezit van Luc Tilleman van de T&L-stal. Vrijdag werd Jos ook nog eens tweede met Cumano in een 1.55m-proef.