Jumping Mechelen: Dit was dag 4!

29-12-2018 · HB & EVW · Paardenfotograaf & VLP

Dit was alweer de voorlaatse dag van Jumping Mechelen 2018.

Jumping Mechelen Indoor Masters

Op deze voorlaatste dag werden er ook nog enkele JM Indoor Masters finales afgerond! De B-piste werd geopend met de ponyruiters 80 cm. Maar liefst 80 combinaties kwamen aan de start. Tijdens deze omloop op ideale tijd kregen alle ruitertjes een goodiebag aangeboden door LRV-VLP. Het was Remy Baert met Joly's  die de overwinning binnenhaalde. De tweede plaats was voor Pia de Neys met Orchid's Araca. De derde plaats was voor Jenthe van Beek met Quidam's Drum Van Het Juxschot. het 5 honderste van een seconde.

Na de middag kwamen de ponyruiters 90 cm aan de start voor hun finale. De overwinning was voor Brent de Schrijver en Orchid's Vanityi. Juliette de Wilde eindigde met Babeth op een mooie tweede plaats. Marie van Den Bruel werd met Pacienda Drum vh Juxschot derde.

De volledige uitslagen kan je hier terugvinden.

Finale paarden 1m00

De vierde dag werd afgesloten zoals ze begonnen is met opnieuw een Finale van de JM Indoor Masters. Het was de beurt aan de senioren die zich moesten bewijzen over een hoogte van 1m00. 80 paarden kwamen aan de start, waarvan  combinaties een plaats wisten te bemachtigen in de barrage. Het was uiteindelijk Charlotte van Ingelgem met Vina van hof ter Naillen die ging lopen met de eerste plaats. Sven van der Meersche wist met Luz de la Luna een tweede plaats in de wacht te slepen. Evelien Thewis eindigde met Jessica de Knop knap derde.

Wereldbeker Dressuur

VLP-Talent Jorinde Verwimp reed vandaag voor de laatste keer de Grand Prix Freestyle met haar 18-jarige ruin Tiamo. Wat gezien werd als afscheid was meteen ook een mooie proef, goed voor een totaal van 74.120% en een achtste plaats. Het was de Nederlander Hans Peter Minderhoud die met een monsterscore van 83.665% de proef won! De Duitse amazone Helen Langehanenberg werd tweede met 82.880%. De derde plaats was voor de Portugese Maria Caetano. Jeroen Devroe eindigde tiende, Domien Michiels 14e.

Winst voor Boyd Exell in Wereldbeker Mennen Warm-Up

Al mag VLP zich trotse sponsor noemen van de Wereldbeker Mennen op Jumping Mechelen. De beste menners tekenen zich present in Mechelen. Op deze voorlaatste dag konden de menners zichzelf al tonen en zich opwarmen voor de wereldbekermanche die verreden wordt als allerlaatste rubriek op zondag.

Het was het vierspan van de Australische menner Boyd Exell zette de snelste tijd neer en daarmee de eerste plaats behaalde. De Nederlander Bram Chardon werd tweede en Chester Weber werd derde!

Klik hier voor de resultaten.

Finale Cavalor Cup Dressuur

Het waren 5 amazones die het tijdens deze finale, een kür op muziek tegen elkaar opnamen. Het was uiteindelijk Katja Beullens van de provinciale HROV die met Wilkenson een totaal van 77.403% kreeg. De tweede plaats ging naar Agnes Hollants (KR) met Grace en een totaal van 71.209%. Jelsa Glorieux (VOR) eindigde op een mooie derde plaats met Excellence en 70.584%.

De volledige artikel vindt u hier.

VLP - LEWB - LRV Elite Cup Finale

In niveau 1 werd het een spannende strijd maar het was het VLP-amazone Julie Koninx die de proef won met Walentino, zij behaalde 72,476%. Er was slechts een klein verschil met de tweede plaats, die ging naar Marie Vandebosch met 72,036%. Lauren Renders werd derde met Colonel van 't Bergerven Z (68,012%).

In niveau 2 was het LRV-amazone Amber Wuyts die met de overwinning ging gaan lopen met Idool TC, zij behaalde maar liefst 67,910%. De tweede plaats was voor Beaudine Peeters en Goldstream werden tweede met 64,334%. De derde plaats ging naar Rasheda Peters en Guapi vh Bloemenhof (62,021%).

Bij niveau 3 ging de overwinning naar VLP-er Jan Schaekers met San Amigo met 72,708%. De tweede plaats was voor Lotte Nestor met Ferrari (71,750%) en de derde plaats was voor Kizzy Halkett met QC Fider Hit (71,292%).

Klik hier voor het volledig artikel.

Samsung CSIW5* - 1m45

Tijdens de voorlaatste proef op de A-piste kwamen 37 ruiters aan de start in deze CSIW5* 1m45 rubriek. 15 Belgen deden een gooi naar een plaats in de barrage. Uiteindelijk werd Lorenzo de Luca de winnaar van deze proef. Dominique Hendrickx werd mooi tweede en Gudrun Patteet vervolledigde het podium met een derde plaats. VLP-Talent Gilles Thomas  bleef foutloos in de barrage en eindigde op een vijfde plaats.

Demonstratie VLP pony's

Naar jaarlijkse traditie was het VLP-demoteam 2018-2019 aanwezig op Jumping Mechelen. Het demoteam vormt het uithangsbord van de Youngsters Cup en is samengesteld uit de top 3 ranking van de Youngsters Cup 2018. Ze brachten een leuke carroussel op muziek onder leiding van Annick De Spiegeleer. Meer informatie over het demoteam vindt u hier.

Sport Vlaanderen CSIW5* GP - 1m50

Er deden 41 ruiters mee aan deze GP Sport Vlaanderen. 14 ruiters stootten naar de barrage, waarvan maar liefst 7 Belgen. Het was Koen Vereecke, die afgelopen jaar al enkele topprestaties neerzette, was ook hier in Mechelen de snelste en greep een prachtige overwinning met Jativia. De tweede plaats was voor Stephex-ruiter Daniel Deusser en de derde plaats ging naar de Zwitserse ruiter met Pius Schwizer met About A Dream.