Jumping Mechelen: Dit was de laatste dag!

31-12-2018 · HB & EVW

De tijd vliegt en dat is ook zo op Jumping Mechelen, dag 5 zit er al weer op. Het publiek kreeg een mooi gevuld programma en kon genieten van twee Wereldbekers op deze laatste dag.

Finale JM Indoor Masters paarden

Zoals elke dag werden ook vandaag enkele finales van de Indoor Masters verreden op de B-piste. Winst in de Children & Junioren over 1m10 was voor LEWB-amazone Axelle Peret met Dorice Jeancle. VLP-er Simon Caals was net niet snel genoeg en eindigde op een mooie tweede plaats met Leffe Van De Zandloper. De derde plaats is voor Hannah Vanstipelen en Tequila Asborne Z.

Na de Children & Junioren-proef was het de beurt aan de Seniors om zich te bewijzen tijdens hun finale over 1m

10. Het parcours werd aangepast en de 82 deelnemers konden van start gaan. Het werd een volledig VLP-podium met een knappe overwinning van Nick van Hoydonck en Donder Van De Groote Winning. HROV amazone Niki Geenens werd tweede met Chelsea. De derde podiumplaats was voor Jeroen de Jaeger met Sara.

Als aflsuiter op de B-piste werd de finale voor de Seniors verreden. We kregen een top drie van VLP-ruiters, waarbij Danny van Es zowel op de eerste als tweede plaats eindigde! De derde plaats was voor de snelle amazone Niki Geenens.

De Sutter Naturally CSI2* - 1m40 & Stad Mechelen CSI2* GP - 1m45

In de CSI2* competitie wist Wouter Devos met Just Me D (26.60 seconden) een derde podiumplaats te bemachten tijdens De Sutter Naturally CSI2* over 1m40. VLP-Talent Jeroen de Winter behaalde een mooie vijfde plaats in de barrage in 26.76 seconden met L'Innnocence van 'TMeulenhof.

Tijdens de GP Stad Mechelen over 1m45 bleven 7 ruiters foutloos in de barrage, maar het waren Patrick Spits en de Duitse Angelique Rüsen die Jumping Mechelen 2018 afsloten met een prachtige gedeelde overwinning. Patrick reed naar de eerste plaats in een tijd 35,33 seconden met Jacobien Dwergse Hagen. Anqelique Rusen was met Dolocia even snel. De derde plaats was voor Nederlander Lars Kersten met Dobbey. Plaats vier ging naar VLP-Talent Vicky Van de Poel met Frenchy VDS.

Longines FEI Wereldbeker  CSIW5* - 1m60

Net geen 40 ruiters kwamen aan de start tijdens deze Longines FEI Wereldbeker over 1m60.  Tien jaar geleden was Ludo Philippaerts hier de grote overwinnaar. Vorig jaar won Harrie Smolders deze niet te missen rubriek in een uitverkochte Nekkerhal. De toegestaande tijd tijdens de 1e fase stond kort en er konden zich maar 4 ruiters kwalificeren voor de barrage. Na een spannende laatste fase schreef Christian Ahlmann deze proef op zijn naam. De Fransman Kevin Staut werd tweede en Harrie Smolders derde. De voorlopige tussenstand van deze Wereldbeker vindt u hier.

Cavalor Cup Finale - 1m15

Vandaag werd de laatste finale van de Cavalor Cup verreden op de B-piste, over een hoogte van 1m15. Er zaten 8 combinaties in de barrage, maar het was Stephanie Storms die de snelste was en aan de haal ging met de eerste plaats. Het werd een volledig vrouwelijk podium met Schalini Deroo op de tweede plaats en Jana Bogaert op drie.

CAI-W FEI World Cup Driving Presented by VLP

In deze laatste rubriek op Jumping Mechelen kwamen 8 menteams aan de start. Slecht 3 teams stroomden door naar de finale van deze Wereldbeker Mennen. Helaas ging plaats in de barrage voor onze Belgische menners. Het was Boyd Excell die na zijn overwinning in de warm-up ook een zeer snel parcours aflegde. Nederlander Bram Chardon werd knap tweede. De derde plaats was voor de Amerikaan, Chester Weber.

En zo kwam een einde aan weer een fantastische week vol topsport! VLP wenst iedereen een fijn eindejaar en we zien jullie graag volgend jaar terug! Same place, same time.