Paardensport Vlaanderen zal gesloten zijn op vrijdag 10 mei

Jumping Mechelen: Dag 4 - een dag vol wereldbekers!

29-12-2016 · FC

Wereldbeker Voltige

Ook dit jaar was Jumping Mechelen het decor voor de Wereldbeker Voltige. Een eerste ronde werd reeds op dinsdag 27 december  uitgevoerd. Hierin kwam de enige Belgische combinatie terecht op een 8e en daarmee laatste plaats bij de vrouwen. Ook in de 2e ronde wist Lauren Vanlerbeghe met haar Strawinski de jury niet te overtuigen voor een plaats op het podium. Met een totaalscore van 7.619 punten behaalde Lauren een 7e en laatste plaats in de eindranking. Maar toch mag deze VLP-amazone terugblikken op een geslaagde week hier in Mechelen. In ons interview met haar kom je hierover alles te weten!

Bij de vrouwen werd de eindranking aangevoerd door de Duitse amazone Kristina Boe en Dark Beluga. Deze combinatie haalde een totaal van 8.598 punten binnen. Op 2 en 3 stonden respectievelijk Silvia Stopazzini met Hot Date Tek en Corinna Knauf met Fabiola.

Ook bij de mannen was Duitsland oppermachtig. Met Jannik Heiland en Dark Beluga haalde dit land weer een gouden medaille binnen. Deze combinatie haalde een totaalpunt van 8,528. Op de tweede plek eveneens een Duitser, Jannis Drewell. De top drie werd vervolledigd door Clement Taillez met Dyronn.

Italië was dan weer goed voor goud in de ‘Pas de Deux’ met het duo Stopazzini – Lupacchini.

VLP presenteert Wereldbeker Vierspan

Op donderdag 29 december werd de Vlaamse Liga Paardensport als nieuwe “Presenting Partner” van de FEI Wereldbeker Vierspan voorgesteld. Heugelijk nieuws waar de VLP uitermate trots op is!

De warm up van deze wereldbeker werd een dag voor de hoofdproef verreden. Hierin was de viervoudige Wereldkampioen, Boyd Exell, de concurrentie nog maar eens te snel af. Met nul strafseconden op de teller wist deze menner 138,85 seconden over de meet te komen. De Nederlander Koos de Ronde mocht aansluiten op een 2e plaats. Hij sprokkelde 5 seconden straftijd bij elkaar waardoor hij in 150,92 seconden finishte. Als enige Belg behaalde Glenn Geerts een mooie 3e plaats. Deze wist een foutloos parcours af te leggen in 151,88 seconden. Deze prachtige prestatie van de VLP-menner smaakt naar meer! Hopelijk is dit een goed voorteken voor de hoofdproef die je kan zien op vrijdag 30 december omstreeks 21u15 in de A-piste!