Jumping/Topsport: Zilver voor Nicola Philippaerts in Global Champions Tour Grand Prix Madrid

07-05-2018 · CM · Paardenfotograaf

Verschillende Belgen kwamen afgelopen weekend aan de start op verschillende CSI5*-proeven of namen deel aan de Longines Global Champions Tour GP in Madrid.

Class 10: Longines Global Champions Tour GP (1m60)

Eén van de Belgische topprestaties was er dankzij Nicola Philippaerts.Hij wist een foutloze snelle barragerit af te leggen in 39,79 sec. Met deze tijd kon hij de 2de plaats verzilveren samen met de 11-jarige H&M Harley vd Bisschop. Ook Pieter Devos zagen we bovenaan de ranking terug. Met Espoir was hij foutloos in de aparte barrage in een tijd van 40,54 sec. Pieter Devos strandde zo net naast het podium op de 4de plaats. De overwinning ging naar de Brit Ben Maher en Explosion W die finishten in 37,73 sec.

Class 4: Table A two phases 1m45

In deze proef konden zowel Jérôme Guéry als Gregory Wathelet foutloos blijven in de basisomloop en barrage. Jérôme Guéry eindigde op een mooie 5de plaats met Kel'star du Vingt Ponts (28,85 sec.). Op de 7de plaats vinden we Gregory Wathelet en Full House ter Linden terug (29,67 sec.).

Class 5: Table A against the clock 1m50-1m55

Enkel Pieter Devos en Apart kwamen hier voor België aan de start. In een parcours tegen de tijd zette hij een foutloze omloop neer in 76,73 seconden. Deze tijd zorgde ervoor dat hij finishte als 9de

Class 9: Table A against the clock 1m55-1m60

Opnieuw was het de beurt aan Nicola Philippaerts en H&M Harley vd Bisschop. Dit duo blijkt in topvorm te zijn want ook hier wist hij foutloos te blijven in 71,34 sec. Hij belandde met deze tijd net naast het podium op de 4de plaats

Class 14: Table A against the clock 1m45

Een overwinning voor België! Jérôme Guery wist foutloos én als snelste de finish te halen (64,51 sec.). Met Kel'star du Vingt Ponts mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen.

Class 15 Table A with jump off 1m50-1m55

Ook Pieter Devos toonde tijdens dit weekend dat hij in vorm is. Met Apart bleef hij foutloos in de aparte barage in een tijd van 38,19 sec. Met dit resultaat behaalde hij een mooie 2de plaats. Jos Verlooy en Igor eindigden op de 7de plaats (40,22 sec) en Niels Bruynseels eindigde met Gancia de Muze op de 9de plaats. Niels Bruynseels reed een snelle barragerit (36,43) maar tijdens zijn barrage viel er spijtig genoeg 1 balk uit de lepels.