Paardensport Vlaanderen

Karin Donckers verlengt Belgische titel

14-09-2009 · · VLP / Galop.be

Karin Donckers, al jaren het uithangbord van de Belgische eventing, heeft op het BK haar favorietenrol waargemaakt. Met Stefaan De Smet, Frederik Smet, Lisa Sabbe en Sarah Van Hasselt kreeg het BK een volledige VLP-top 5...

Meteen bij de dressuur pakte ze met Lamicell Charizard de leiding via een feilloze proefwaar enkel een galopwissel beter kon. Met een score van 46,00 nam ze de eerste plaats in voor Frederik Smet, die met United een topper in huis heeft en Lisa Sabbe/Steelbrook, die net als Karin deel uitmaakt van het Eventingteam Vlaanderen. Lisa en Frederik stonden ex aequo op plaats 2.

Het springparcours zette de toon voor een spannende eindstrijd. In het selectieve parcours slaagde alleen Stefaan De Smet/Quick Misaura erin om foutloos te blijven. Dit bracht hem zo een voorlopige tweede plaats op met 51,70 punten. Karin Donckers kreeg één springfout en dat bracht haar score op 50,00. Ook Frederik Smet zat Karin op de hielen met een score van 52,10. De cross country werd dus nagelbijten.

Daarin toonde Karin haar 5e titel dubbel en dik waard te zijn. Met haar negenjarige hengst (foto links) reed ze een foutloze cross binnen tijd en dus was de overwinning binnen. Stefaan De Smet zette zijn goede reeks voort en reed de beste tijd en won de cross en bleef zo ook het zilver in handen houden. Brons was voor Frederik Smet die ook een zeer knap kampioenschap reed.

Vermeldenswaardig zijn ook de 4e en 5e plaats van twee jonge kanonnen. De bijna 27-jarige Lisa Sabbe en pupil van Karin Donckers pakte de 4e plek met Steelbrook. A-kaderlid van het AA Talentenplan Sarah Van Hasselt (foto rechts), nog geen 25, stoomde op het BK met de 8-jarige merrie Boucheron van een 16e plaats in de dressuur door naar een 10e plaats na de jumping. In de cross deed ze er nog een schepje bovenop en eindigde uiteindelijk op de 5e plaats in het eindklassement van het Belgisch kampioenschap 2009 !