Paardensport Vlaanderen

Mennen: 7e plaats voor België op EK vierspan

04-09-2011 · BG · Outdoor Brabant

In het afsluitende onderdeel van het EK vierspannen op Outdoor Brabant in Nederland is Gert Schrijvers met een 17e plek als beste Belg en VLP'er geëindigd. Glenn Geerts moest tevreden zijn met de 33e plek na problemen bij 6 hindernissen. Eddy Van Dijck eindigde als 35e. In de einduitslag maakte dit dat België zakte van de 6e naar de 7e plaats in het landenklassement. Nederland bleef de eerste plaats behouden en pakt goud voor Hongarije en Duitsland. Individueel was Gert Schrijvers uit Oostmalle beste Belg op een 17e plaats. Glenn Geerts, 17e na de marathon, viel terug naar de 26e plek. Eddy Van Dijck tot slot werd 33e. Twee Nederlanders sierden het podium. IJsbrand Chardon is de nieuwe Europese kampioen voor de Hongaar Jozsef Dobrovitz en de Nederlander Koos De Ronde. De Australiër Boyd Exell haalde wel een beter resultaat dan Chardon maar de Australiër werd uiteraard niet opgenomen in het klassement van het EK.

MARATHON

Na de marathon blijft België standhouden op de 6e plaats in het landenklassement. De proef werd gewonnen door de Nederlander Ijsbrand Chardon, die zo de leiding houdt in de EK-tussenstand, al staat de Australër Boyd Exell met een derde plaats wel bovenaan het klassement. Koos De Ronde werd 2e. Glenn Geerts en Gert Schrijvers blijven met resp.112,41 ptn en 112,23 ptn in de marathon aan elkaar gewaagd. Geerts is nu 17 en Schrijvers blijft 18e. Eddy Van Dijck blijft op de 29e plaats.

In het landenklassement blijft Nederland aan de leiding voor Hongarije en Duitsland.

DRESSUUR
Het eerste onderdeel, de dressuur, werd gewonnen door de Australische wereldkampioen Boyd Exell (78,7%), voor de Nederlander IJsbrand Chardon en de Hongaar Joszef Dobrovitz. Aangezien Excell uitkomt voor Australië, wordt hij natuurlijk niet opgenomen in de tussenstand van het EK. Met elk een percentage van 63,2% staan Gert Schrijvers en Glenn Geerts ex aequo op een 18e plek. Eddy Van Dijck staat 29e.

In het landenklassement staat België momenteel 6e, terwijl Nederland aan de leiding gaat voor Hongarije en Duitsland.