Paardensport Vlaanderen

Resultaten VLP-ruiters internationaal - UPDATE FOTO'S KARIN DONCKERS

26-07-2010 · BG · Paardenfotograaf.be

Na Aken stonden al een heel aantal andere wedstrijden gepland het voorbije weekend. Volle bak dus voor de VLP’ers die een aantal goede resultaten wisten bij elkaar te rijden. Een overzicht...

Om meteen naar de discipline van uw keuze te gaan, klik hieronder op de naam van de juiste discipline:

Jumping DressuurEventing

Jumping

In de CSI3* van Ascona wisten de VLP-ruiters een goede indruk na te laten. Vrijdag haalde Dirk Demeersman met Cicero Z van Paemel de 3e plaats in de 1m45. Ook wist Dirk met Baron Cento Heldenlaan naar een tweede plaats te springen in de 1m40 (2 fazen). Zaterdag kwam hij met ditzelfde paard tot de 3e plaats in de 1m50. Met Equipharma Dax van D’Abdijhoeve haalde VLP-talent van het jaar 2008 Pieter Devos op zaterdag een voortreffelijke 5e plaats in de 1m40. En Equipharma Tekila lijkt ook opnieuw in topvorm. Pieter Devos won zaterdag met Tequila (foto links) de 1m45.

In het Portugese Vimeiro werd voor het tweede weekend op rij een CSI3* georganiseerd. Wilm Vermeir was vrijdag met Bernadien van Westuur goed voor de 8ste plaats in de 1m50. In de Grote Prijs (1m50 – 2 rondes) kreeg hij in de eerste ronde 4 strafpunten en startte niet meer in de tweede. Hiermee haalde hij de 12e plek.

In Frankrijk, Rodez, werd dit weekend ook een CSI* gehouden. In de Grote Prijs zorgde Dag Keymolen voor VLP-succes. Met Bolero bleef Dag net als 3 andere combinaties foutloos in de basisomloop en met 1 springfout in de barrage was de tweede plaats binnen !

Dressuur

Een groot aantal VLP’ers lieten zich gelden op de driesterrenwedstrijd dressuur in het Luxemburgse Strassen. In de Grand Prix voor Special kwam Floris De Coninck met Ostara CH aan de start. Hij haalde 63.745% en een 7e plaats. In de Special steeg Floris naar plaats 5 met 65.375%. Hans Meganck startte dan weer met Rintje V in de Grand Prix als kwalificatie voor de kür. Hij haalde er 61.191% en een 13e plaats. In de kür kwam hij tot 64.100%, ook goed voor plaats 13.
In de lichte toer regende het ereplaatsen voor de VLP’ers. Domien Michiels haalde er met 2 paarden twee top 5-klasseringen. In de Saint-Georges voor Inter I haalde hij met Rubinrot 67.589% en een mooie derde plek. Philip Vermeulen reed zijn Cioccolatino naar 65.105% (9e plaats). Mieke Cappon haalde met Satena 62.632% of een 14e plaats. In de Inter I was de beste Belgische klassering voor Michiels en Rubinrot. 66.789% leverde hen de 3e plaats op. Het ging in deze proef ook beter voor Cappon, die 64.579% kreeg en een 9e plaats. Philip Vermeulen reed naar 61.789%. Er werd tevens een Saint-Georges proef gereden als kwalificatie voor de Inter I-kür. Daarin was Sophie Van Lent-Baetens met Rubens beste VLP’er op plaats 3. Ze kreeg 67.316% voor haar proef. Domien Michiels en Acapulco (foto rechts) haalden 64.579% en een 5e plaats. Lynn Maiburg en Tumbling Rocky kwamen tot 62.947% en de 11e plek. In de kür overschreed Sophie Van Lent-Baetens de grens van 70%. Ze haalde 71.200% en opnieuw de derde plek. Domien Michiels kreeg met Acapulco in deze proef 69.050% en een 5e plaats. Lynn Maiburg werd 11e met 64.300%, gevolgd door Tom Franckx-Goen met Veni Vidi Vici. Hij scoorde 64,050%.

Eventing

Tijdens de eerste editie van de Renswoude Horse Trials, een CCI*, hebben de VLP-ruiters het geweldig gedaan. Karin Donckers wist met Berlioz (foto links) zelfs deze eerste editie op haar naam te schrijven met 44,4 strafpunten. Ze stond tweede na de cross, maar bleef knap foutloos binnen tijd in de jumping, terwijl de Nederlandse Ellen Kloos twee springfouten kreeg en terugviel naar de 7e plaats. Met Unique werd Karin ook tiende in het eindklassement. VLP-talent van het jaar 2009 Sarah Van Hasselt en Une Belle Fille reden ook een goede foutloze cross binnen tijd en kregen in het springparcours 4 strafpunten. Hiermee eindigden ze op de 17e plaats. Donckers en Eboulet werden 21ste, op de voet gevolgd door Kris Vervaecke en Crack Hansgrohe op de 22e positie. Janus Archie en Reve D’Eté Mirland strandden op de verdienstelijke 24e plek op 56 combinaties.