Paardensport Vlaanderen

Sterke prestaties van de menners in Monte da Ravasqueira

27-03-2006 ·

Na de CAI-B vorig weekend, stond dit weekend een CAI-A geprogrammeerd in het Portugese Monte Da Ravasqueira. Deze competitie, ook gekend als de Iberian Cup, was meteen een voltreffer voor de Belgische menners...

In het ponygespan ging de overwinning naar Mia Allo. Ze won zowel de dressuurproef als de afsluitende vaardigheidsproef (kegelrijden) en werd tweede in de marathon. Met 156,53 punten bleef ze een andere VLP-menner Jan Nijs voor. Nijs begon minder goed met een zesde plaats in de dressuur, maar met een overwinning in de marathon klom hij op naar de tweede plaats. Deze plaats behield hij door tweede te worden in de afsluitende vaardigheidsproef. Goed dus voor de tweede plaats met 198,67 punten, weliswaar op ruime afstand van de winnares.

In het enkelspan opnieuw een Belgische overwinning. André Herman won zowel de marathon als het kegelrijden en totaliseerde een final result van 126, 12 punten. Daarmee bleef hij ook al een landgenoot Mark Wentein voor die. Wentein stond na de dressuurproef en de marathon tweede achter diezelfde Herman. In de afsluitende kegelproef had hij enkele puntjes voor tijd, maar zijn tweede plaats in het algemene klassement kwam niet meer in gevaar, 142,30 punten was zijn uiteindelijk resultaat.

In het dubbelspan geen Belgische overwinning, maar wel een verdienstelijke negende plaats voor Freddy Van Vreckhem. Met 149,39 punten bleef hij amper 8,14 punten boven een podiumplaats. De overwinning was uiteindelijk voor de François Dutilloy. Hij totaliseerde 136,24 punten. José Riche werd negentiende met 183,91 punten.

In het vierspan zetten onze landgenoten opnieuw de puntjes op de ‘i' . Felix-Marie Brasseur won met 130, 13 punten. Hij won niet alleen het eindklassement, maar won tevens alle proeven. Daarmee bleef hij de Zwitsers Werner Ulrich, winnaar van de WB Mennen in Mechelen en Daniel Würgler voor. Veelbelovend resultaat met het oog op het WK Vierspannen in Aken.

Voor meer info: vlp-pers@vlp.be